Blog

El TecnoCampus reuneix a una vintena d’investigadors a la 2a trobada d’Economia Social i Cooperativisme

Juliol 8, 2022

El TecnoCampus ha celebrat la 2a trobada d’Economia Social i Cooperativisme, organitzada per la Càtedra d’Economia Social de la universitat, amb la finalitat de reunir a una vintena d’especialistes investigadors i investigadores universitàries.

La jornada de recerca i docència en aquesta matèria, impulsada per la Fundació Roca Galès i altres entitats de l’Economia Social com la Càtedra, s’insereix en el marc del programa d’Economia Social de la Direcció General de l’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat.

La benvinguda institucional va ser a càrrec de l’Eloi Serrano director de la Càtedra d’economia Social, Josep Vidal i Fàbrega, director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat i Xavier Palos, president de la Fundació Roca Galès.

 

No alt text provided for this image

 

Els objectius han estat assolits satisfactòriament durant tota la trobada; d’una part generar un espai de coneixença i debat entre els diferents especialistes en l’àmbit de l’economia social a Catalunya que van poder presentar i debatre les seves recerques. D’altra banda, es planteja com una de les primeres passes per a arribar a institucionalitzar-se com a col·lectiu d’investigadors en economia social, tal com va plantejar el Dr. Eloi Serrano, director de la Càtedra, durant el debat.

 

No alt text provided for this image

 

L’última part de la jornada es va destinar a posar en comú l’anàlisi de continguts de les formacions en Economia Social a cada universitat.

Els participants han estat; la Facultat d’Economia i Empresa i de Sociologia de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Facultat Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Investigadors adscrits a l’Àrea d’Història Contemporània i a l’Àrea de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la Universitat de Girona (UDG) i la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus.