Ahir es va concloure un programa formatiu d’innovació social digital. Aquest curs ha estat coordinat pel HUB4T i impulsat per la secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. El curs, adreçat a persones dinamitzadores i tècniques d’entitats vinculades a la Xarxa Punt TIC de Catalunya, tenia com a objectiu satisfer les seves necessitats de formació en matèria d’innovació social digital i acompanyar-les en el procés de disseny de projectes.

 

No alt text provided for this image

 

La cloenda va ser presentada per la Joana Barbany, directora general de Societat Digital, Secretaria de polítiques digitals de la Generalitat de Catalunya i el Josep Lluís Checa, director general de TecnoCampus. Jordi Graells, Responsable d’Innovació i Gestió del Coneixement a la Direcció General d’Administració Digital, va desenvolupar una ponència sobre innovació a l’administració pública i la coordinació del curs va promoure una dinàmica on els alumnes van poder exposar i reflexionar sobre els projectes desenvolupats durant la formació.

 

El curs s’ha desenvolupat entre els mesos d’abril i juny i ha constat de 110 hores lectives.

 

La formació ha comptat amb els materials formatius dissenyats en el marc d’una prova pilot impulsada per la Generalitat el 2021, i que també ha comptat amb la col·laboració de TecnoCampus, en la gestió de la comunitat pràctica formada pels tècnics i tècniques de labs d’innovació consolidats com CoBoiLabCoEbreLabCoInnova Sant Feliu i Citilab, els quals han posat en comú la seva experiència i coneixements amb l’objectiu de cocrear continguts formatius en matèria d’innovació social digital.

La formació s’ha dut a terme mitjançant una metodologia d’aprenentatge horitzontal, participativa, basada en el treball col·laboratiu, per reptes, del personal formador i alumnat. HUB4TecnoCampus ha exercit la coordinació pedagògica de la formació per garantir-ne la coherència i un fil conductor.

Aquest curs és l’aposta de HUB4T per formar a les persones al llarg de la vida en un dels pilars de l’organització: la innovació i amb un format col·laboratiu, per reptes i de co-creació amb labs de la innovació local a Catalunya. I l’aposta de TecnoCampus, com agent local del territori, per potenciar processos d’innovació ciutadana que donin resposta a reptes social d’àmbit local i aprofitant l’experiència de TecnoCampus en altres projectes d’innovació social.