Aquesta setmana s’ha celebrat la 3a edició de la Barcelona New Economy Week 2022 (BNEW), en la qual HUB4T TecnoCampus ha participat, al costat de l’àrea de Transferència, Innovació i Empresa de la pròpia universitat.

BNEW, l’esdeveniment de referència de la transformació de la nova economia, ha tingut lloc en DFactory Barcelona, l’edifici més singular i disruptiu d’Europa, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Aquest s’ha desenvolupat en format híbrid, permetent l’assistència de manera remota a totes les conferències.

 

 

L’esdeveniment ha abordat 7 verticals, tots ells en el context de la nova economia: Real Estigues, Digital Industry, Mobility, Talent, Invest i Experience. També ha reunit 600 speakers de primer nivell nacional i internacional, donant lloc a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, debats i sessions.

El TecnoCampus ha estat present en 2 verticals, que han contingut moltes novetats i tendències en els sectors en els quals es participa, en BNEWTalent i en BNEWMobility.

Giovanni Guisti, director del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació de TecnoCampus, ha intervingut com speaker en la taula rodona de BNEWTalent, debatent la importància de les capacitats i de les softskills dels estudiants per a bolcar el seu coneixement dins de les PIMES, no únicament creant empreses. Per part seva, destaca que “En TecnoCampus creem sinergies entre formació i empreses, on aquestes repten a equips multidisciplinaris i es promouen les habilitats intraemprenedores“.

 

 

El vertical BNEWMobility, Premis Antena TrenLab: “Talent emprenedor per a la mobilitat sostenible”, ha estat organitzat per l’àrea de Transferència, Innovació i Empresa de TecnoCampus. En la taula rodona han estat presents Judit Batayé, que ha coordinat la sessió i és gestora del projecte TrenLab en el servei de cooperació públic-privada del TecnoCampus, i Carmina Sánchez, responsable del servei de cooperació públic-privada de la universitat.

 

 

Antena TrenLab és el primer node territorial d’una xarxa d’antenes i es configura com un ecositsema d’innovació oberta i d’emprenedoria en la mobilitat sostenible. Els premis d’aquest programa repten al talent emprenedor a impulsar solucions per a una mobilitat sostenible en el sector ferroviari i compten amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró i Renfe.

En la sessió, emmarcada en el llançament dels premis, s’ha ressaltat que: “L’ecosistema d’innovació oberta permet explorar solucions innovadores a les corporacions de la mà de startups i involucrar en la ciutadania en la definició dels reptes”.