Un grup de 46 estudiants de la Universitat ICESI de Colòmbia ha participat en la cinquena edició del programa d’Emprenedoria en Entorns Digitals, dut a terme en TecnoCampus. Aquest programa, part dels estudis de màster dels estudiants, va ser coordinat conjuntament per TecnoCampus, sota la direcció del professor Roberto Dopeso, i el Centre d’Estudis de Formació Permanent HUB4T, dins de la seva modalitat de Programes Internacionals.

 

 

Avui dia, programes d’emprenedoria en ecosistemes digitals són essencials a causa del creixement i la rellevància que ha adquirit Internet en tots els aspectes de la vida. La digitalització ha revolucionat com fem negocis i ens comuniquem, creant noves oportunitats per a emprendre en mercats emergents i arribar a audiències globals. Aquests programes capaciten als emprenedors amb les habilitats necessàries per a utilitzar eines i estratègies digitals, la qual cosa els permet desenvolupar idees innovadores i fer créixer els seus negocis online.

 

 

Amb el propòsit de fomentar l’emprenedoria reeixida en entorns digitals i formar professionals amb una visió estratègica per a liderar la transformació digital de les empreses, s’ha dut a terme el programa d’Emprenedoria Digital en col·laboració entre TecnoCampus i Barcelona.

El programa, dissenyat per a promoure l’emprenedoria reeixida en entorns digitals i formar professionals amb una visió estratègica per a liderar la transformació digital en les empreses, va incloure conferències magistrals, oportunitats d’aprenentatge pràctic en entorns professionals, i visites a empreses i ecosistemes emprenedors de Barcelona, com Tech Pier 01 de Tech Barcelona, MediaTIC, un espai que uneix tots els recursos i serveis per a les empreses que ofereix, el districte 22@Barcelona i altres iniciatives secundades per Barcelona Activa.

 

 

Durant la seva formació, els estudiants de ICESI van aplicar conceptes clau en un cas real, abordant temes com a innovació digital, inbound màrqueting, posicionament en Internet, business analytics i estratègies reeixides per a xarxes socials. Aquests continguts es van treballar intensament durant la setmana i van culminar amb una presentació final el divendres 5 de juliol, on els estudiants van exposar els resultats del seu treball pràctic.

A més, van visitar empreses líders en l’àmbit digital com Banting Labs, que ofereix un multisensor integrat per al monitoratge continu no invasiu de la glucosa sanguínia per a persones amb diabetis tipus 1; Winahost, un servei integral de gestió de lloguers; eHolo, una eina de gestió per a psicòlegs i centres de salut; Cocopool, una plataforma líder de lloguer de piscines per hores a Espanya; i Marketing Digital byUP, una agència especialitzada en màrqueting digital i estratègies online.

 

 

Les sessions s’han complementat amb les visites a les incubadores i acceleradores del parc empresarial, com la Incubadora de TecnoCampus, que alberga unes vint startups dels sectors de Salut, Tecnologia i Empresa: Salut, Tecnologia i Empresa; ThinkIn 3D, l’acceleradora de fabricació additiva del TecnoCampus, Antena TrenLab, l’acceleradora de startups de Renfe; i Reimagine Textile, la primera incubadora tèxtil de Catalunya amb projecció internacional.

Maria Angelica Cruz, docent que va acompanyar als estudiants de ICESI, va destacar que l’objectiu de l’estada és proporcionar una experiència internacional centrada en l’emprenedoria: “Aquest programa ha dotat als alumnes de competències emprenedores aplicables en qualsevol sector empresarial i àmbit territorial”.

Aquesta col·laboració s’emmarca en la Xarxa d’Universitats Emprenedores impulsada per TecnoCampus, on la Universitat ICESI juga un paper important.