La setmana passada, el HUB4T, Centre de Formació Permanent del TecnoCampus, va inaugurar la quarta edició del programa I-Talent, curs promogut per fomentar la inclusió laboral de joves amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa, organitzada en col·laboració amb la Càtedra d’Economia Social, compta amb el suport de la Fundació Maresme i el finançament de la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu.

El curs, que s’estendrà fins al juny de 2025, inclou un total de 330 hores de formació, de les quals 120 hores es dedicaran a pràctiques en empreses de la comarca del Maresme. Entre les empreses que han acollit estudiants en edicions anteriors es troben, entre d’altres, Carrefour, Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Eurodepot, New Hotel Colón Mataró, Sprinter i el mateix TecnoCampus.

Durant l’acte de presentació, es van acollir als 18 estudiants que participaran en aquesta edició, marcant així un rècord de participació en comparació amb edicions passades. Va obrir l’acte la Luz Fernández, responsable del HUB4T amb les intervencions de l´Albert Vidal, director de la Fundació Maresme, Montserrat Izquierdo, representant d’Inserta Empleo Catalunya de la Fundación ONCE i Miguel Guillén, coordinador acadèmic del curs. A la presentació es va destacar la importància d’un entorn educatiu inclusiu i van animar els alumnes a aprofitar al màxim la seva etapa universitària per establir connexions útils en el futur.

 

 

Per fomentar les interaccions entre els estudiants, es va realitzar una dinàmica de presentacions, que va permetre a cada participant conèixer un company i establir noves connexions. Al final de l’esdeveniment, els estudiants van gaudir d’una visita guiada pels diversos espais del TecnoCampus.

 

 

Entre les novetats d’aquesta edició destaca la introducció de tallers d’Economia Circular dins del programa acadèmic. A més, els estudiants viatjaran per primera vegada a Tarragona per participar en una trobada interuniversitària amb altres universitats catalanes que desenvolupen programes de la convocatòria Unidiversidad de la Fundació ONCE, amb l’objectiu de compartir experiències i crear vincles.

Els alumnes participaran activament en la comunitat universitària, assistint a classes inclusives amb altres estudiants del TecnoCampus i involucrant-se en les diverses activitats organitzades per les comissions d’estudiants. Aquesta integració busca millorar el seu creixement personal, fomentar la seva independència i incentivar la seva implicació en la vida del campus.