Blog

El HUB4T-TecnoCampus llança un curs sobre Cirurgia Robòtica Da Vinci des de la visió d’ús de la infermeria

Febrer 1, 2024

El món es troba en un punt crucial de transició de la cirurgia laparoscòpica a la cirurgia robòtica, marcant un canvi significatiu en comparació amb la cirurgia convencional. La cirurgia robòtica ha esdevingut una realitat en diverses institucions de salut a Espanya, experimentant un notable augment en els últims anys. Aquesta modalitat quirúrgica ofereix als pacients l’avantatge de reduir la grandària de les incisions, millorant i acurtant el període postoperatori, la qual cosa resulta en una disminució del dolor i possibles complicacions.

L’evolució cap a la cirurgia robòtica planteja la necessitat d’una formació específica per al personal d’infermeria, donada la creixent quantitat de procediments quirúrgics realitzats amb l’ajuda de robots quirúrgics. La competència en infermeria ara requereix una formació especialitzada en l’àmbit de la cirurgia robòtica.

A més, l’Association of periOperative Registered Nurses (AORN) ha emès una recomanació pública, destacant la importància de comptar amb infermeres especialitzades en cirurgia robòtica a la sala d’operacions. Aquest suport subratlla la necessitat d’adaptar-se a les demandes actuals i assegurar una atenció de qualitat en l’àmbit de la cirurgia assistida per robots.

 

 

Per donar resposta a aquesta realitat, el HUB4T de TecnoCampus ha dissenyat un nou curs de Funcionament i Abordatge de la Cirurgia Robòtica Da Vinci, que es durà a terme el pròxim mes d’abril del 2024, que té com a objectiu proporcionar les competències i habilitats específiques per l’ús del robot Da Vinci en les diferents especialitats: cirurgia general, cirurgia toràcica, ginecologia, urologia i otorrinologia.

Els professionals de la salut que es formin amb aquest curs obtindran:

  1. Certificat del Tecnocampus,centre Universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra. Segell de qualitat de la UPF (Universitat Pompeu Fabra), la primera de l’estat en el ranking U-Multirank.
  2. Formació eminentment pràctica amb visió d’ús de la infermeria. El curs inclou 37,5 hores de pràctiques en un dels centres hospitalaris referents en altes tecnologies, l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona)
  3. Formació professionalitzadora, diferencial i molt especialitzada que incrementarà les oportunitats laborals de l’infermer/a en centres d’altes tecnologies.
  4. Professorat expert i amb una gran experiència en les diferents àrees específiques desenvolupades durant el curs.

La coordinadora i docent del curs és l’Azahara Segado Muñoz, Infermera quirúrgica a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Diplomada en infermeria per la UAB. Màster Universitari en Gestió Hospitalària per la UIC. Postgrau en Assistència Prehospitària per l’Escola Universitària Gimbernat.

 

Descobreix el curs fent clic aquí.