Blog

El professor Miguel Guillén participa al VII Congrés Internacional d’Economia Social

Juny 12, 2024

El professor del TecnoCampus-UPF, membre de la Càtedra d’Economia Social, va presentar a Menorca el seu treball “La contractació pública d’empreses d’economia social per part del Govern de les Illes Balears (2018-2023)”

Miguel Guillén, professor del TecnoCampus-UPF, coordinador del curs d’especialització I-talent del HUB4T-TecnoCampus i membre de la Càtedra d’Economia Social, va presentar el passat 31 de maig a Alaior (Menorca) el seu treball “La contractació pública d’empreses d’economia social per part del Govern de les Illes Balears (2018-2023)”, en el marc del VII Congrés Internacional d’Economia Social EESCOOP, celebrat els dies 30 i 31 de maig a la localitat balear. En aquest treball es presenten les dades obtingudes de l’anàlisi de la contractació pública a empreses d’economia social per part del Govern de les Illes Balears, en sis exercicis concrets: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023. L’objectiu principal és conèixer el pes d’aquesta contractació pública d’empreses d’economia social sobre el total de la contractació que porta a terme aquesta administració.

 

 

Sota el títol “Empresas sociales y emprendimiento social. Retos y oportunidades para un desarrollo empresarial sostenible”, els més de vuitanta congressistes participants han debatut temes jurídics, econòmics i socials relacionats amb les empreses d’economia social. S’han celebrat sis taules rodones amb experts de diferents universitats, professionals i membres d’empreses i s’han presentat un total de trenta comunicacions, entre elles la del professor Guillén. Aquest VII congrés internacional ha estat organitzat per EESCOOP (Escuela de Especialización Profesional en Economía Social, Cooperativa y Otras Organizaciones de Participación de la Universidad Complutense de Madrid), junt amb la Universitat de les Illes Balears, la Càtedra UNESCO d’Economia Social i Solidària, CIDES (Centro de Investigación de Derecho de la Economía Social y de la Empresa Cooperativa) i l’Agència Estatal d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, i ha comptat amb la direcció dels professors Juana Isabel Genovart Balaguer i Emilio Mauleón, ambdós de la Universitat de les Illes Balears.

Al TecnoCampus inaugurem un Màster Universitari en Economia i Empresa Social el proper octubre de 2024, amb títol oficial de la Universitat Pompeu Fabra i que representa la primera oferta formativa oficial en tota la història de Catalunya. El màster capacita a professionals per a gestionar negocis centrats en el desenvolupament econòmic sostenible, oferint la possibilitat de participar en programes de doctorat en col·laboració amb organitzacions destacades mitjançant convenis de pràctiques.