Blog

El TecnoCampus celebra la cloenda del programa EDUX Innovació Digital Mataró, impulsat per HUB4T-TecnoCampus

Juny 27, 2024

El TecnoCampus va celebrar el passat 26 de juny l’acte de cloenda del programa EDUX Innovació Digital Mataró, impulsat per HUB4T-TecnoCampus. Aquest programa ha esdevingut una plataforma d’innovació digital dirigida a centres educatius mitjançant la formació i l’acompanyament en l’ús i l’aplicació a l’aula de tecnologies audiovisuals, representant una iniciativa pionera per impulsar la innovació i millorar les competències digitals a l’àmbit educatiu. El projecte ha atrafegat la participació de 8 centres educatius de Mataró i més de 100 docents.

L’acte de cloenda va comptar amb la participació dels docents dels següents centres educatius: Institut Alexandre Satorras, Institut les Cinc Sénies, Escola Pia Mataró, Fundació Privada GEM, INS Laia Arquera, INS Josep Puig i Cadafalch, Institut Miquel Biada i Institut Thos i Codina.

 

 

L’esdeveniment va tenir la presència de la Dra. Elisa Sayrol, directora acadèmica del TecnoCampus, Jordi Serrarols, subdirector general de Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Beatriz Delgado, regidora d’Educació, Formació Professional, Universitat i Esports de l’Ajuntament de Mataró; el Dr. Alex Araujo, coordinador acadèmic del programa; i Carles Garcia, coordinador digital.

En finalitzar l’acte, es va fer entrega d’un obsequi als representants seleccionats de cada centre i es va organitzar un dinar a peu dret per facilitar la creació de sinergies entre els participants.

 

 

El programa, que ha esdevingut una xarxa integrada per l’Administració Pública, centres públics i concertats, així com la Universitat TecnoCampus, ha estat desenvolupat al llarg de vuit mesos. Ha inclòs sessions de treball conjuntes entre centres públics i concertats, sessions personalitzades i una formació en MRCDD (Marc de Referència de la Competència Digital Docent) nivell B2.2. Els temes abordats van ser la comunicació, els llenguatges i l’educació mediàtica, juntament amb el pensament crític.

A més, es van lliurar maletes audiovisuals als centres participants, equipades amb càmeres de vídeo, trípodes, micròfons, croma portàtil i altres recursos per facilitar l’aprenentatge pràctic i la implementació de projectes de comunicació digital.

El projecte va ser seleccionat en la convocatòria per a l’impuls digital a l’educació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i va comptar amb un finançament de 134.800 euros provinents dels fons Next Generation.