Blog

El vídeo anàlisi, una eina fonamental en els staffs tècnics moderns, nova formació a TecnoCampus

Gener 19, 2023

Avui dia no s’entén l’anàlisi de les accions tècniques i tàctiques, tant en esports individuals com col·lectius, sense la utilització de les diferents eines que ens ofereix el mercat, respecte a l’edició de vídeo. Cada vegada, la figura de l’analista tàctic, és més emergent i més demandada en el món de l’esport, i no només en l’àmbit professional, sinó també en l’àmbit no professional.

La funció d’aquest perfil professional és la d’ajudar al cos tècnic en l’anàlisi d’aquells conceptes imprescindibles per a la millora tècnica dels esportistes, per a la millora d’aspectes de la tàctica individual i per a la millora d’aspectes de tàctica col·lectiva, tant del mateix equip respecte al model de joc com del rival, pel que fa a l’estudi i preparació de partit.

Utilitzant les eines que ens ofereix el mercat, l’optimització del temps de recerca per tal d’aglutinar tota aquesta informació, és de gran utilitat.

A causa d’aquesta gran oportunitat, sorgeix el nou curs de La figura de l’Analista Tàctic en els esports, que es duu a terme el pròxim març de 2023 al TecnoCampus (centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra), i ofereix la possibilitat de conèixer algunes de les eines d’edició de vídeo més potents del mercat presentades per tècnics especialitzats i també descobrir de primera mà, com treballen alguns professionals de primer nivell respecte als tres blocs de continguts que trobaràs al curs:

  1. Com ajudar als nostres esportistes des de la vessant tècnica-tàctica.
  2. Com ajudar al nostre equip en la millora del nostre model de joc.
  3. Com realitzar un Scouting del rival, relacionat amb la preparació de partit.

 

 

Un altre dels aspectes destacables del curs és, que serà multidisciplinari, és a dir, tindràs l’oportunitat de veure com treballen professionals de diferents esports.

 

El HUB4T de TecnoCampus ha dissenyat programes de perfeccionament professional i d’actualització, oferint aspectes únics i diferencials en el marc de cada formació. En aquest sentit, estudiant aquest curs els professionals obtindran:

1 – Certificat de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra: Segell de qualitat de la UPF (Universitat Pompeu Fabra), la primera de l’estat en el ranking U-Multirank

2- Professorat expert i bones pràctiques de primer nivell: Amb una àmplia experiència professional vinculada amb l’anàlisi de la tàctica esportiva.

3- Formació eminentment pràctica utilitzant eines referents de vídeo al mercat per a l’anàlisi esportiu.

4- Formació aplicable: Formació transferible a diferents disciplines esportives, a esports tant individuals com col·lectius i a perfils tant professionals com no professionals.

5- Especialització professional. Aquest curs ofereix la possibilitat d’especialitzar a l’alumne en la professió d’analista tàctic i incrementar les seves oportunitats laborals en un perfil cada vegada més demandat des dels staffs tècnics.

 

El curs està coordinat per Marc Carmona, Llicenciat en Educació Física a l’INEFC per la Universitat de Barcelona. Entrenador Nivell 3 Uefa Pro de Futbol Sala i Entrenador de Futbol Nivell 2. Professor associat a l’Escola de Ciències de la Salut del Tecnocampus en els graus de CAFE i doble grau de CAFE i fisioteràpia. Professor col·laborador a la Universitat Blanquerna al Màster de Comunicació Esportiva, el Futbol Sala i Direcció d’equips. Professor d’Ensenyament Secundària Grau Superior d’activitats físiques-esportives de l’assignatura d’Esports Col·lectius. Entrenador de Futsal al FC Barcelona 2005 – 2016 durant 11 temporades.

La formació compta amb docents professionals reconeguts i acreditats, i que tenen un bagatge notable i d’èxit en les seves respectives disciplines esportives: Lluís Cortés Cava, Xavi Pascual i Natalia Arroyo.