Juan Francisco Lecaros és un estudiant destacat del Màster en Emprenedoria i Innovació al TecnoCampus, demostrant perseverança i passió en la seva trajectòria. El seu interès pel món empresarial l’ha portat a triar el TecnoCampus per reforçar les seves habilitats i submergir-se en un ambient d’innovació i creativitat.
Busca convertir les seves idees en projectes d’èxit i la seva participació activa demostra el seu compromís amb el seu desenvolupament professional. La seva història és un exemple inspirador de com l’educació superior i la mentalitat emprenedora poden obrir portes en el món de l’emprenedoria.
Com he conegut el TecnoCampus?
Feia temps que volia actualitzar els meus coneixements en el món de l’emprenedoria, així que vaig començar a buscar les universitats més prestigioses d’Europa i així és com vaig arribar a la UPF. Després, des d’allà, vaig conèixer el TecnoCampus.
Per què has triat aquesta universitat, tenint en compte la distància?
Per a mi, el nivell acadèmic, la qualitat dels docents i el prestigi de la universitat són factors determinants a l’hora de triar un lloc de formació. A més, comptar amb el HUB4T, on convergeixen les empreses i la universitat, és molt atractiu per ampliar encara més les possibilitats d’inserció en el mercat laboral europeu. D’altra banda, en un context de canvis constants, crisis i qüestionament als models que abans funcionaven, crec que és fonamental tornar a l’acadèmia. Estic convençut que aquest programa enriquirà el meu desenvolupament professional i em permetrà actualitzar els meus coneixements i habilitats en diferents disciplines.
Quins aspectes diferencials té aquest màster, especialitzat en emprenedoria i innovació, que no tenen altres?
A més d’estar ubicat en una província efervescent d’innovació, des del meu punt de vista, un dels aspectes diferencials és la seva metodologia d’ensenyament basada en la pràctica, desenvolupant un projecte real, i d’altra banda, l’extensa oferta laboral que existeix a la Borsa de Treball. En aquest sentit, aquest màster va totalment en línia amb la meva cerca: vull seguir aquest camí de l’emprenedoria i avui més que mai necessito actualitzar-me amb noves tècniques i idees, refrescar mètodes de treball i submergir-me en un ambient d’innovació.
En quin moment es troba el teu sector? A quins reptes creus que s’enfronta?
La meva última feina abans de venir a estudiar al TecnoCampus va ser en la indústria del turisme, específicament en el sector hoteler. Al meu parer, és una de les indústries més afectades per la pandèmia, per tant, els reptes als quals ens enfrontem en l’actualitat són com adaptar-nos a la nova realitat i com superar possibles noves crisis sanitàries. En aquest sentit, crec que la innovació ha de ser un pilar fonamental per afrontar els nous reptes.
Quin ha estat el teu recorregut fins ara?
Vaig estudiar Enginyeria Comercial (Administració d’Empreses) a la Universitat del Desenvolupament, després, en l’àmbit laboral, he emprès pràcticament sempre. Vaig començar amb la creació de la Fundació Huella, una organització que busca promoure el descobriment de la vocació en els joves en edat escolar. Després em vaig traslladar a Puerto Varas, una ciutat efervescent en innovació. Allà vaig treballar a la indústria salmonera, creant el Departament de Sostenibilitat a la companyia internacional Salmones Aysén. Després d’un temps, vaig treballar en dos emprenediments, en els quals vaig participar des del disseny, la planificació i l’execució actual. Vaig ser el CEO d’un complex hoteler que, gràcies a les diferents pràctiques innovadores que vam implementar, s’ha posicionat com a cabanes premium en una de les zones més turístiques de Xile (Cabañas Foráneo). A més, vaig formar part de l’equip administratiu d’Estación Rock, una innovadora escola de música amb un mètode d’ensenyament que desafia la teoria musical tradicional.
En quin moment professional et trobes?
Per poder venir aquí, vaig deixar la meva feina i em vaig centrar completament en la meva formació acadèmica per donar un salt professional en la meva carrera.
Tens clara la teva orientació professional en acabar el màster?
Diria que encara no tinc clara la meva orientació professional en acabar el màster, però alguna cosa que tinc molt clara és que m’agradaria emprendre el meu propi negoci, i estic segur que aquest màster em proporcionarà les eines necessàries per fer-ho.
Has rebut assessorament per part del servei de formació permanent o del director del teu màster?
Un dels motius pels quals vaig triar aquest màster és perquè des del primer moment en què vaig mostrar interès, el Giovanni, director del màster, sempre ha estat disponible per aclarir dubtes i conversar sobre temes acadèmics i sobre la vida a Barcelona en general. El fet que el director del màster sigui tan accessible per a mi significa que el postgrau té un enfocament humà, i això ho valoro enormement.
Recent Comments