Blog

Especialitza’t en ciberseguretat, el sector amb més demanda de professionals digitals

Juny 11, 2024

En els darrers dos anys, la demanda de professionals especialitzats en ciberseguretat s’ha duplicat, convertint-se en un dels perfils més ben remunerats a Barcelona, amb un salari mitjà de 57.200 €, segons el Digital Talent Overview 2024 del Mobile World Capital de Barcelona.

El HUB4T-TecnoCampus ofereix una oportunitat única per especialitzar-se en aquest camp altament demandat i millorar la posició laboral dels participants amb una nova edició del curs online d’Implantació i gestió de la ciberseguretat. Aquest programa, subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, està dirigit a professionals que desitgin millorar les seves competències en ciberseguretat.

 

 

Amb un total de 91 hores de formació intensiva, aquest curs està dissenyat per ser compatible amb la jornada laboral dels participants i per preparar-los per a afrontar els desafiaments de la seguretat digital amb confiança i competència.

Al llarg del curs, els participants s’endinsaran en el món de la protecció de sistemes d’informació contra ciberatacs i accessos no autoritzats. Amb un enfocament pràctic i exhaustiu, el programa proporcionarà les habilitats necessàries per gestionar eines i procediments essencials en la defensa de la seguretat digital.

Els continguts del curs inclouen la protecció i detecció d’atacs, aplicant mesures de protecció als equips informàtics en una xarxa corporativa, així com la configuració d’eines bàsiques de protecció. També es treballa el control d’accés d’usuaris i aplicacions, planificant mecanismes d’autenticació i autorització. A més, s’implementen procediments de recuperació de dades i serveis, i es desenvolupen plans d’instal·lació i operació de sistemes per gestionar la seguretat dels sistemes d’informació.

El coordinador acadèmic d’aquesta formació és Pere Barberan Agut. Enginyer en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb un Master en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya. Compta amb més de 25 anys d’experiència docent en el món Universitari.

El curs, que ja permet inscriure-s’hi, ofereix una certificació del TecnoCampus, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Paral·lelament, l’estudiant tindrà accés gratuït al curs CyberOps de CISCO i podrà accedir a la certificació, gràcies al fet que els docents són instructors del propi curs.

Descobreix el curs aquí.