Blog

Estudiants de la Universitat ICESI de Colòmbia coneixen el HUB de l’emprenedoria universitària de TecnoCampus

Juny 17, 2024

L’11 de juny, TecnoCampus va rebre a un grup d’estudiants de la Universitat ICESI de Colòmbia, una institució que forma part activa de la Xarxa Internacional d’Universitats Emprenedores. Els estudiants van participar en un programa d’emprenedoria i van explorar les instal·lacions de la universitat. La jornada va estar repleta d’activitats inspiradores, dissenyades per a fomentar la innovació i l’esperit emprenedor, i mostrar el suport que TecnoCampus brinda als universitaris amb idees de negoci.

L’esdeveniment va començar amb una càlida benvinguda per part dels organitzadors, els qui van presentar el programa del dia. Anahí Moyano Larrea, responsable d’emprenedoria universitària, va oferir una xerrada detallada sobre l’Emprenedoria Universitària. Va explicar com el programa proporciona eines, recursos i mentoria perquè els estudiants puguin convertir els seus projectes en realitat.

 

 

Luz Fernández del Rey, cap del centre de formació permanent HUB4T TecnoCampus, va ser la primera a parlar, presentant el HUB de l’emprenedoria i subratllant la importància d’incorporar la formació contínua en el camí cap a l’emprenedoria i la professionalització.

A més, els estudiants van conèixer el màster en Emprenedoria i Innovació de TecnoCampus i van ser introduïts a EIT Urban Mobility, un organisme de la UE que dona suport a projectes de mobilitat urbana sostenible del màster, oferint accés a finançament, mercats i coneixements especialitzats.

 

 

Durant la visita guiada pel campus, els estudiants van explorar espais com la preincubadora, les Incubadores i el Parc Empresarial. Aquesta visita els va permetre veure de primera mà les instal·lacions i recursos disponibles per a emprenedors en TecnoCampus.

En la incubadora, van conèixer a David Reyes, CEO de Banting Labs, qui va compartir la seva experiència com a emprenedor en TecnoCampus, inspirant als assistents amb la història de la seva startup, que està desenvolupant el primer monitor de glucosa en sang precís i fàcil d’usar per a brindar un control efectiu a les persones amb diabetis tipus 1.

 

 

L’esdeveniment va concloure amb agraïments i comiats per part dels organitzadors, creant un ambient propici per a l’intercanvi de coneixements i el networking. Aquesta jornada va reforçar el compromís de TecnoCampus i la Universitat ICESI de continuar donant suport a la formació i l’emprenedoria, oferint oportunitats a joves talents i promovent el desenvolupament econòmic i social.