El passat 6 d’octubre es va celebrar l’acte de benvinguda dels estudiants que han iniciat un màster universitari en TecnoCampus (titulació oficial de la Universitat Pompeu Fabra) durant aquest curs acadèmic 2023-2024.
Un mes després, es coneix de primera mà com ha transcorregut l’inici de curs dels màsters universitaris en Emprenedoria i Innovació, Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims i Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva, des de la perspectiva dels seus directors i coordinadors.
Jesús Martínez, director del màster en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, exposa que, aquesta vegada amb 35 estudiants, de sis nacionalitats diferents, ha salpat amb bon vent i bona mar, la cinquena edició del màster universitari en logística, cadena i subministraments i negocis marítims, títol oficial de la Universitat Pompeu Fabra.
En aquesta ocasió, el grup majoritàriament femení, i amb una varietat de perfils, certament vinculats a la logística, però des de les més arestes més diverses, que, sens dubte, es complementaran entre si, per aconseguir que aquesta edició, una vegada més, permeti fer un grup molt amè i amb feina compartida.
Inicialment, es va realitzar una sessió inaugural, amb la Dra. Valeria Bernardo, Coordinadora del Màster i la professora Estela Pombo tutora de pràctiques curriculars. Per la seva part, Jesús Martínez: “Aquest màster és cada vegada més atractiu i demandat, arribant enguany a rebre més de cent vint sol·licituds”. Martínez va assegurar, que després d’un ardu procés de selecció, podem comptar ja als nostres estudiants, disposats a començar aquesta aventura acompanyats i guiats per un equip docent compromès amb el bon desenvolupament acadèmic i professional de tots/es els/les nostres estudiants.
La sessió general va estar a càrrec de HUB4T TecnoCampus i seguidament van fer una visita guiada a les instal·lacions tant empresarials com universitària, situades dins del Campus Universitari. Al final es va dur a terme un refrigeri, on tots van gaudir d’una velada plena d’il·lusions.
Giovanni Giusti, director del màster en Emprenedoria i Innovació, explica que, enguany compten amb un grup de 25 estudiants d’11 països diferents: Xina, Hondures, Holanda, Equador, Xile, República Txeca, Palestina, Bielorússia, Argentina, Itàlia i França. Ha estat tot un repte el fet de rebre gent tan diversa de tot arreu del món, repte el qual com també cada any, troben molt emocionant i sobretot profitós de cara a establir contactes internacionals.
Durant aquest primer més de classes ja s’han començat a tocar els temes més importants de les primeres fases de l’emprenedoria, la proposta de valor i el model de negoci, per a poc a poc anar engrandint el coneixement dels estudiants, sobretot relacionat a la implementació de la innovació. No només s’han impartit classes teòriques per part dels professors, sinó que els estudiants ja han començat a aplicar els coneixements adquirits mitjançant els grups reduïts de seminaris. Aquests seminaris es basen en la metodologia Project Based Learning i es desenvolupen en el marc de cada assignatura.
D’altra banda, durant aquestes primeres setmanes, també ha estat possible començar a conèixer grans emprenedors que ens han vingut a visitar per a explicar-nos la seva experiència.
Ressalta Guisti: “Tenim moltes esperances reposades en aquest grup de 25 emprenedors i emprenedores, estem convençuts que sortiran uns projectes molt interessants.”
Sara González, coordinadora acadèmica del màster en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva, expressa que, l’inici de la cinquena edició del programa ha estat excel·lent. Els alumnes han posat focus en la primera assignatura del programa: “Bases anatòmiques, fisiològiques i biomecàniques aplicades a l’entrenament personal”.
La formació de “Bases anatòmiques aplicades a l’entrenament personal“, ha anat a càrrec del Sr. Jordi Torras i el Dr. Ferran Abat, especialista en traumatologia esportiva i cirurgia ortopèdica, especialment en el tractament i cirurgia de lesions de múscul i tendó, a més de ponent en congressos internacionals. També és fundador i director mèdic de ReSport Clinic, un centre avançat de traumatologia esportiva interdisciplinària a Barcelona.
Ha escrit múltiples articles per a revistes mèdiques internacionals com The American Journal of Sports Medicine o KSSTA – The official journal of ESSKA, així com diversos capítols de llibres sobre traumatologia esportiva.
La suma d’anys d’experiència, recerca i divulgació han fet que la comunitat mèdica li consideri un referent mundial en la tècnica de l’Electròlisi Ecoguiada (USGET) amb anestèsia.
Abat afirma: “Tinc la convicció que l’esport pot fer d’aquest món un lloc millor, i la meva visió és la d’una comunitat d’esportistes amb sòlids valors i conscient i respectuós amb les capacitats físiques de cadascun, capacitats que es poden potenciar, però sobretot cuidar”.
La Dra. Carla Pérez-Chirinos i el Dr. Ventura Ferrer han estat els responsables de l’ensenyament en “Bases biomecàniques aplicades a l’entrenament personal“.
Durant les setmanes posteriors s’ha continuat l’aprenentatge de manera online d’aquesta assignatura, de la mà del Dr. Ferran Abat, amb la formació de bases anatòmiques i el Dr. Víctor Toro amb la formació de “Bases fisiològiques aplicades a l’entrenament personal“.
Recent Comments