Blog

HUB4T fomenta noves aliances internacionals en el marc de la 32a Conferència i Exposició Anual de l’EAIE

Setembre 16, 2022

El centre de formació permanent de TecnoCampus, HUB4T,  participa activament en la internacionalització de la seva institució, un dels pilars més importants de TecnoCampus, i és per això que ha estat present a la trobada d’universitats que s’ha celebrat al centre i durant tota la setmana a la 32a Conferència i Exposició Anual de l’European Association for International Education 2022 (EAIE) a Barcelona.

“L’EAIE és el centre europeu d’expertesa que pretenen habilitar i promoure el sector internacional de l’educació superior, demostrar l’impacte de la internacionalització a l’ecosistema, la creació de xarxes i l’intercanvi de coneixements.”

El passat 12 de setembre el TecnoCampus va rebre la visita de 35 representants de diferents universitats de països d’Alemanya, Finlàndia, Xile, Perú, Colòmbia i l’Argentina. La trobada va consistir en crear sinergies, intercanviar bones pràctiques entre la Xarxa Internacional d’Universitats Emprenedores, de la qual el TecnoCampus és una de les entitats impulsores, i presentar el Pla de Treball 2022-23. També van visitar les instal·lacions del centre, com la incubadora d’startups, els laboratoris i el Centre de congressos.

 

 

La 32a Conferència i Exposició Anual de l’EAIE, que ha tingut lloc la resta de la setmana, és la primera gran trobada presencial del sector internacional de l’educació superior d’Europa des de l’inici de la pandèmia. Aquest any té com a objectiu estimular el debat sobre com avançar en el sector i implementar el paper evolutiu de l’educació internacional per afrontar els reptes d’un món cada cop més globalitzat.

Durant la conferència, HUBT ha tingut l’oportunitat d’aprendre i inspirar-se de líders i ponents importants en l’àmbit internacional, com Yalda Hakim, i de compartir les seves experiències en les sessions programades. A més, ha estat present en esdeveniments de networking per crear contactes i aliances internacionals en un món canviant, fent focus en l’emprenedoria universitària.

A la conferencia han participat la responsable de relacions internacionals de TecnoCampus Yaiza Bueno  i Luz Fernández responsable de formació permanent en HUB4T. L’objectiu de HUb4T ha estat donar a conèixer els màsters universitaris que s’imparteixen a  TecnoCampus  així com els els seus programes de Study abroad  Aquest és un programa que ofereix una experiència internacional i una oportunitat única d’aconseguir una visió més pròxima de l’ecosistema emprenedor de TecnoCampus adreçat a estudiants i professionals  combinant tallers formatius, visites professionals i assistència a congressos emblemàtics del territori.

 

 

El Màster Universitari en Emprenedoria i innovació i el Màster Universitari en Logística, Cadena de subministraments  i negocis marítims atrauen molts estudiants internacionals, la conferencia ha permès establir contactes amb agencies i socis  internacionals per tal d’incrementar la presencia internacional d’estudiants en aquests programes.

Aquest any en EAIE s’ha fet èmfasis en 3 pilars molt rellevants de l’educació superior i que s’han de tenir en compte dins el marc holístic de la internacionalització: la inclusió, la tecnologia i la sostenibilitat. També, s’ha trobat una relació molt estreta entre la internacionalització i l’ocupabilitat, factors de valor i d’èxit entre l’intercanvi d’estudiants.