Blog

HUB4T participa en la 3a edició de BNEW 2022, celebrada en el DFactory Barcelona

Octubre 7, 2022

Aquesta setmana s’ha celebrat la 3a edició de la Barcelona New Economy Week 2022 (BNEW), en la qual HUB4T TecnoCampus ha participat, al costat de l’àrea de Transferència, Innovació i Empresa de la pròpia universitat.

BNEW, l’esdeveniment de referència de la transformació de la nova economia, ha tingut lloc en DFactory Barcelona, l’edifici més singular i disruptiu d’Europa, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Aquest s’ha desenvolupat en format híbrid, permetent l’assistència de manera remota a totes les conferències.

 

 

L’esdeveniment ha abordat 7 verticals, tots ells en el context de la nova economia: Real Estigues, Digital Industry, Mobility, Talent, Invest i Experience. També ha reunit 600 speakers de primer nivell nacional i internacional, donant lloc a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, debats i sessions.

El TecnoCampus ha estat present en 2 verticals, que han contingut moltes novetats i tendències en els sectors en els quals es participa, en BNEWTalent i en BNEWMobility.

Giovanni Guisti, director del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació de TecnoCampus, ha intervingut com speaker en la taula rodona de BNEWTalent, debatent la importància de les capacitats i de les softskills dels estudiants per a bolcar el seu coneixement dins de les PIMES, no únicament creant empreses. Per part seva, destaca que “En TecnoCampus creem sinergies entre formació i empreses, on aquestes repten a equips multidisciplinaris i es promouen les habilitats intraemprenedores“.

 

 

El vertical BNEWMobility, Premis Antena TrenLab: “Talent emprenedor per a la mobilitat sostenible”, ha estat organitzat per l’àrea de Transferència, Innovació i Empresa de TecnoCampus. En la taula rodona han estat presents Judit Batayé, que ha coordinat la sessió i és gestora del projecte TrenLab en el servei de cooperació públic-privada del TecnoCampus, i Carmina Sánchez, responsable del servei de cooperació públic-privada de la universitat.

 

 

Antena TrenLab és el primer node territorial d’una xarxa d’antenes i es configura com un ecositsema d’innovació oberta i d’emprenedoria en la mobilitat sostenible. Els premis d’aquest programa repten al talent emprenedor a impulsar solucions per a una mobilitat sostenible en el sector ferroviari i compten amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró i Renfe.

En la sessió, emmarcada en el llançament dels premis, s’ha ressaltat que: “L’ecosistema d’innovació oberta permet explorar solucions innovadores a les corporacions de la mà de startups i involucrar en la ciutadania en la definició dels reptes”.