HUB4T-TecnoCampus ha acollit un grup de 38 estudiants de la fundació APLIMP de Panamà com a part del programa internacional de Logística i Comerç Internacional. Aquesta modalitat formativa, desenvolupada en col·laboració amb el Dr. Jesus Martinez Marin, director del Màster Universitari en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, ha estat una resposta formativa integral per als participants durant la seva gira acadèmica al gener de 2024.

El programa, anomenat «Logística i Comerç Internacional: Cel, Mar i Terra», s’ha estructurat amb l’objectiu de proporcionar als estudiants una comprensió completa dels processos logístics i els aspectes clau del comerç internacional en diverses modalitats de transport: aeri, marítim i terrestre.

 

 

Amb una durada de tres dies, el programa ha combinat sessions formatives magistrals amb visites a llocs emblemàtics de l’ecosistema emprenedor i logístic de TecnoCampus.

Les sessions magistrals han ofert una valuosa oportunitat d’aprenentatge, abordant els reptes, estratègies i millors pràctiques per a la gestió eficient de les operacions logístiques en un entorn globalitzat. Es va destacar especialment l’aplicació de la intel·ligència artificial en el sector logístic com un dels aspectes revolucionaris del programa.

 

 

A més, els participants van tenir l’oportunitat de visitar dues incubadores al parc empresarial: la Incubadora de TecnoCampus, que actualment acull una vintena de start-ups en els sectors de Salut, Tecnologia i Empresa; i Apollo, una llançadora de start-ups tecnològiques especialitzades en logística, recolzada per TecnoCampus i liderada per Bytemaster, una empresa líder en solucions tecnològiques per al sector logístic.

 

 

La plantilla de docents del programa va estar composta pel Dr. Jesus Martinez Marin, coordinador del programa i director del Màster Universitari en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, així com pels professors de l’àrea d’Empresa de TecnoCampus:  Dra. María de Lourdes Eguren Martí, Rodrigo Guichón Aguilar, José Luis Torres i Ernesto Martínez de Carvajal. A més, va col·laborar com a docent José Triano Romero, CEO de Hypervisoul, una empresa gestora de trànsit i carreteres que utilitza dades agregades i intel·ligència artificial per a una mobilitat cooperativa, connectada i automatitzada.