Blog

HUB4T-TecnoCampus impartirà un programa formatiu en ciberseguretat dirigit a persones amb discapacitat per a la Fundació Prevent

Desembre 14, 2023

En un món digitalitzat, la ciberseguretat s’ha convertit en un element fonamental. Però què passa quan es tracta de la inclusió laboral de persones amb discapacitat en aquest sector? La Fundació Prevent durà a terme el programa NIO, dirigit a aquelles persones amb discapacitat que desitgen iniciar-se en el camp de la ciberseguretat i que serà impartit per HUB4T TecnoCampus.

El programa formatiu NIO busca crear oportunitats laborals des de la ciberseguretat per a persones amb discapacitat.

Es tracta d’una formació certificada en ciberseguretat amb un enfocament inclusiu i amb el compromís per la igualtat d’oportunitats, NIO té com a objectiu oferir un itinerari formatiu accessible i adequat a les persones amb discapacitat que busquen endinsar-se en la ciberseguretat, un sector amb una demanda laboral en constant creixement. El programa NIO és una combinació de formació tècnica en ciberseguretat, desenvolupament d’habilitats i competències laborals, així com accions d’inserció laboral i sensibilització en empreses del sector tecnològic. L’alumnat tindrà l’oportunitat d’obtenir un certificat de “Curs d’Especialització en Gestió de la Ciberseguretat” emès per TecnoCampus, centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, que els proporcionarà una base sòlida per accedir al mercat laboral.

 

 

Accés i flexibilitat

Els primers cursos s’iniciaran el 29 de gener fins al 17 de maig de 2024, el programa oferirà una formació en línia de 250 hores, repartides en classes durant tres dies a la setmana, tant en horari de matí com de tarda. Proporcionarà continguts teòrics, exercicis pràctics tutoritzats i un enfocament orientat a l’ocupació en sectors tecnològics.

El coordinador acadèmic del programa és el professor Pere Barberan del departament de tecnologia de TecnoCampus i comptarà amb el suport d’un comitè empresarial format per l’empresa ESED, ubicada al parc empresarial de TecnoCampus i experta en Solucions de ciberseguretat i serveis informàtics per a petites i mitjanes empreses i grans empreses.

Per a més informació i inscripcions, aquí.

 

La Fundació Prevent és una entitat sense ànim de lucre, privada i independent que porta des de 1999 connectant persones amb discapacitat i empreses, acompanyant-les i capacitant-les per aconseguir una inclusió laboral positiva per a tots els grups d’interès, i conscienciant a la societat que la diversitat ens fa millors. El programa NIO és possible gràcies al Ministeri d’Educació i Formació Professional i als fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU, transferits per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital del Govern d’Espanya i gestionats per INCIBE.

 

HUB4T. Centre de formació permanent de TecnoCampus, centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra amb una oferta educativa innovadora dirigida a professionals, empreses i organitzacions.