Durant els dies 13,14 i 15 de juny s’ha celebrat el 33è Congrés Internacional del CIRIEC sota el lema “Noves dinàmiques mundials en l’era post-Covid: desafiaments per a l’economia pública, social i cooperativa”. L’acte ha tingut lloc a València i ha reunit directius d’empreses públiques i privades a nivell global, representants del món econòmic i social, dirigents cooperatius i de l’economia social, sindicalistes, polítics, professionals i científics.
L’objectiu de l’esdeveniment ha estat intercanvi d’informació, reflexions i plantejament de propostes, per a fomentar la recerca col·laborativa entre els investigadors, responsables de les administracions públiques i professionals de l’Economia Social i l’Economia Pública.
La conferència inaugural va ser a càrrec de Paul Krugman, guardonat amb el premi Nobel d’Economia, per les seves contribucions a la Nova Teoria del Comerç i a la Nova Geografia Econòmica.
En la sessió dedicada a innovació i economia social, els investigadors de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, els Drs. Eloi Serrano, director d’aquesta, i Ismael Hernández, coordinador, van presentar, al costat del Carles Manera, catedràtic d’història econòmica de la UIB, el seu últim treball; Fer front a les desigualtats: Enfocaments teòrics i el paper del cooperativisme.
El projecte proposa una primera aproximació al debat de la desigualtat des de la perspectiva de l’economia social mitjançant l’anàlisi de la importància de les rendes del treball sobre els ingressos i els beneficis tant en les empreses socials (cooperatives i societats laborals) com en les empreses tradicionals (societats limitades i anònimes).
A més, aquest treball, el qual va tenir un gran acolliment i va suscitar un enriquidor debat entre els presents, apunta al fet que les diferències observades en l’àmplia mostra d’empreses utilitzades suggereixen un comportament diferenciat per part de les empreses socials.
Recent Comments