Blog

La fisioteràpia del Malalt Crític, nou postgrau del TecnoCampus

Setembre 27, 2023

La fisioteràpia en el malalt crític pren cada cop més rellevància i presència a les Unitats de Cures Intensives (UCI) de la xarxa d’hospitals públics i privats del nostre territori. Es tracta d’una especialitat de l’àmbit de la fisioteràpia complexa i molt específica, que està enfocada en l’avaluació i atenció individualitzada del malalt en una situació mèdica crítica.

La introducció progressiva del professional en fisioteràpia a les UCI, genera la necessitat de que aquests professionals assoleixin les competències necessàries per a realitzar la valoració, el seguiment i el tractament adequat, eficaç i segur en aquestes unitats d’hospitalització.

El domini en la ventilació mecànica invasiva i no invasiva, l’assistència i col·laboració durant el període de desconnexió del ventilador mecànic, l’ajuda en el drenatge i expulsió de les secrecions traqueo-bronquials així com la recuperació de la mobilitat i força muscular, són les competències que haurà de dominar el professional en fisioteràpia a la unitat de cures intensives per tal de formar part de l’equip multidisciplinar que atén i vetlla per la curació i recuperació d’aquests pacients.

 

 

El curs de Postgrau en Fisioteràpia del Malalt Crític, que es dura a terme el pròxim gener de 2024, formarà als professionals de la fisioteràpia especialista en malalt crític, profunditzarà en la cobertura de les necessitats físiques, funcionals i cardiorespiratòries que en la majoria dels casos es veuen alterades per la patologia que provoca l’ingrés a la unitat de cures intensives.

Aquest curs està dirigit a Diplomats/des o Graduats/des en Fisioteràpia amb interès en aprofundir els seus coneixements en els malalts en una situació mèdica crítica.

 

El postgrau ofereix aspectes únics i diferencials en el marc de la formació en l’àmbit de la fisioteràpia. Els professionals que es formin amb aquest curs obtindran:

  1. Títol propi de la UPF. Segell de qualitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la primera universitat de l’Estat en el rànquing U-Multirank.
  2. Equipaments de primer nivell. Instal·lacions i equipaments d’alta qualitat, com els gimnasos de fisioteràpia, perfectament equipats amb lliteres hidràuliques i material específic.
  3. Simulació clínica d’alta fidelitat a les nostres instal·lacions del CSIS.
  4. Orientació professional i rigor acadèmic. Coneixements i continguts relacionats amb l’evidència científica actual.
  5. Professorat expert. Professorat multidisciplinar amb experiència clínica en unitats de cures intensives (UCI) i doctors amb experiència docent.

 

El curs està coordinat per Dr. Marc Terradellas Fernández. Diplomat i Graduat en Fisioteràpia. Doctor en Medicina per la UAB. Màster i Post-grau en Fisioteràpia del Tòrax. Postgraduat en Acupuntura aplicada al dolor arti-cular i miofascial. Instructor en simulació clínica. Expert en fisioteràpia domicilià-ria, geriàtrica, del malalt crític i neuromuscular.

La formació compta amb docents referents del sector com Adrià Albis Guimet, Judit Armas Gay, Gonzalo Ballesteros Reviriego, Jacinto Baena Caparrós i Irene Bello Rodríguez, entre d’altres.

 

Descobreix el curs fent clic aquí.