Blog

La preparació física d’alt rendiment en els esports d’equip, eix principal del nou curs de TecnoCampus

Gener 11, 2023

Moltes vegades acabem la formació dels diferents graus o de cursos de formació on obtenim grans coneixements teòrics, però ens manca conèixer la realitat i la posada a terme d’aquests continguts d’una forma molt més pràctica.

Pel que fa la preparació física, moltes vegades ens passa el mateix. Molts cursos federatius de formació a nivell d’entrenador en esports d’equip de diferents àmbits, passen per sobre els continguts destinats a la preparació física, generant un buit de coneixement en aquest àmbit o estudiant-los d’una forma molt teòrica.

Davant aquesta circumstància, el nou curs de Preparació física d’alt rendiment en els esports d’equip, que es duu a terme el pròxim març de 2023 al TecnoCampus (centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra), combina aquests continguts teòrics sobre el treball de preparació física en l’alt rendiment en els esports d’equip amb una visió molt més pràctica i sota una mateixa filosofia com és l’entrenament estructurat.

 

 

A part, entenent a l’esportista com un ésser global on el seu rendiment esportiu ve condicionat per molts paràmetres, creiem necessari integrar diferents blocs de treball en el curs claus per assolir els objectius marcats amb els/les nostres jugadors/es. A part de treballar coneixements propis a nivell condicional, és bàsic valorar com assimilen els/les esportistes els diferents entrenaments plantejats i com es recuperen dels diferents esforços realitzats. Per això plantegem un bloc de treball destinant a la tecnologia, per tal de poder valorar contínuament el rendiment dels jugadors/es.

A la vegada, la clau és impartir un bloc de treball de psicologia, una eina bàsica per a qualsevol preparador físic per motivar i aconseguir una perfecta connexió amb els/les seus/seves jugadors/es.

Es planteja un curs integrador de diferents àrees del/la esportista, ja que entenem la preparació física d’una forma global buscant millorar el rendiment del nostre jugador/a.

 

El HUB4T de TecnoCampus ha dissenyat programes de perfeccionament professional i d’actualització, oferint aspectes únics i diferencials en el marc de cada formació. En aquest sentit, estudiant aquest curs els professionals obtindran:

1 – Certificat de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra: Segell de qualitat de la UPF (Universitat Pompeu Fabra), la primera de l’estat en el ranking U-Multirank

2- Enfocament multidisciplinari a l’esportista: Es treballen les diferents estructures de l’esportista, des de l’entrenament general a l’entrenament optimitzador.

3- Formació eminentment pràctica basada en un model validat a l’alt nivell: Enfocada a aplicar la teoria a la realitat amb casos reals aportats pels propis alumnes amb un model treballat a l’elit esportiva i aplicable a qualsevol nivell i esport d’equip.

4- Instal·lacions de primer nivell: Les classes presencials es desenvoluparan a instal·lacions on aplicar la tecnologia actual en el control de l’entrenament.

5- Professorat expert: Professionals amb àmplia experiència professional vinculada amb l’alt rendiment esportiu i docència universitària.

 

El curs està coordinat per Roger Font Ribas, Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Màster Professional en alt Rendiment en Esports d’equip Byomedic-FC Barcelona. Máster en Readaptació de lesions esportives- Fundació Universitat de Girona. Máster oficial Retan- Inefc Barcelona. Professor Associat a l’Escola Superior de Ciències de la Salut de TecnoCampus. Doctorant INEFC- Universitat de Barcelona. Entrenador Nacional d’Handbol. Preparador Físic i Readaptador 1r equip FC Barcelona d’Handbol durant 11 temporades. Actualment preparador Físic del Dinamo de Bucarest i de la Selecció Nacional Masculina de Romania d’Handbol.

La formació compta amb docents referents del sector com: Ana Merayo, Dr. Franc Garcia, Xavier Reche i Dra. Milos Mallol.

 

Descobreix el curs fent clic aquí.