Cada any es produeixen al voltant de 25.000 aturades cardiorespiratòries (ACR), això significa una mitja d’una aturada cada 20 minuts, aquest fet origina quatre vegades més víctimes que els accidents de trànsit.
La síndrome coronari agut és la primera causa de mortalitat en els països desenvolupats i normalment la mort sobtada és la primera manifestació de la patologia, succeint la majoria d’ocasions abans de poder accedir a un centre sanitari. La supervivència d’aquests pacients està íntimament lligada al temps en què s’inicien les maniobres de ressuscitació, així com les habilitats, els coneixements, la capacitat de treball en equip i el lideratge dels reanimadors. Aquest nombre de víctimes pot disminuir de forma significativa si s’activa de forma adequada la Cadena de Supervivència:
- Reconeixement precoç dels símptomes per part de la població i del professional sanitari. Activació precoç del Sistema D’Emergències Prehospitalari
- Inici ràpid i adequat de les tècniques de suport vital bàsic (SVB)
- Desfibril·lació precoç
- Inici ràpid i adequat de les tècniques de SVA i cures postressuscitació.
El curs de Suport Vital Avançat (SVA), que es dura a terme el pròxim mes de febrer, ofereix al professional l’oportunitat d’actualitzar-se en els coneixements i tècniques de SVA per actuar eficientment i en el menor temps possible, amb l’objectiu de prevenir i tractar l’aturada cardiorespiratòria identificant i tractant les arrítmies perí aturada, entrenant les habilitats tècniques per resoldre les situacions de maneig de via aèria, ventilació, etc., valorant les situacions especials més freqüents que provoquen l’aturada així com millorant i potenciant la capacitat de lideratge i de treball en equip, aconseguint d’aquesta manera resultats òptims tant en relació amb la supervivència com amb l’estat neurològic del pacient.
La formació segueix els protocols establerts a les guies del European Resuscitation Council (ERC), del Consejo Español de RCP i del Consell Català de Ressuscitació (CCR).
El HUB4T de TecnoCampus ha dissenyat programes de perfeccionament professional i d’actualització, oferint aspectes únics i diferencials en el marc de cada formació. En aquest sentit, estudiant aquest curs els professionals obtindran:
1 – Certificat de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra: Segell de qualitat de la UPF (Universitat Pompeu Fabra), la primera de l’estat en el ranking U-Multirank
2- Instal·lacions de primer nivell: Comptem amb unes excel·lents Instal·lacions del Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) del Tecnocampus, on es realitzarà tota la pràctica de treball en les habilitats tècniques del SVA.
3- Professorat expert: Amb un gran bagatge en el tema i acreditats pel CCR.
4- Inclou acreditació de SVA per part de European Resuscitation Council (ERC) i Consell Català de Ressuscitació (CCR)
El curs està coordinat per Laura Curell Ferrer. Infermera d’urgències de l’Hospital de Mataró, Professora del Grau d’infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus, Responsable dels espais de simulació i Coordinadora del Postgrau en Atenció a la Persona en el Procés Quirúrgic.
La formació compta amb docents referents del sector com Francesc Carmona Jiménez i Juan Carlos Rodríguez Venegas.
Descobreix el curs fent clic aquí.
Recent Comments