Blog

Metodologies docents innovadores aplicades a l’àmbit de la salut

Maig 31, 2022

Els alumnes del postgrau d’Atenció a la Persona en el Procés Quirúrgic van realitzar el passat 26 de març una simulació clínica, com a cas final pràctic, amb els docents experts en l’àmbit quirúrgic de l’Hospital Germans Trias i Pujol i els docents de l’Escola Superior de Ciències de la Salut de TecnoCampus (ESCST) experts en metodologia docent de simulació clínica.

“Aquest programa formatiu, impartit al TecnoCampus, utilitza metodologies docents innovadores, com la simulació clínica, que es du a terme al mateix Centre de Simulació i Innovació en Salut de la universitat, per ajudar als estudiants a millorar la comprensió en la part pràctica i la teòrica.” Ens explica la Laura Curell, coordinadora del postgrau.

 

No alt text provided for this image

 

L’enfocament pràctic, juntament amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, fa que aquest postgrau sigui una formació molt demandada dins del sector de la salut. Els avenços tecnològics en la cirurgia, la complexitat de l’atenció i la situació de vulnerabilitat dels pacients en processos quirúrgics són factors que exigeixen de professionals d’infermeria amb una formació específica i basada en la pràctica i l’evidència científica; amb la finalitat de proporcionar una atenció segura, eficaç i de qualitat.

Dins el marc de les sessions de simulació, es du a terme el desenvolupament d’una nova consciència de treball en equip multidisciplinari de l’àrea quirúrgica, que tracta d’una formació que enriqueix les competències dels professionals d’infermeria sobre cures i tècniques en cirurgia, independentment de l’especialitat. En aquest sentit, el TecnoCampus compta amb el Centre de Simulació i Innovació en Salut, que disposa d’un espai específic de quiròfan on els alumnes uneixen la part teòrica amb les pràctiques; des d’un rentat de mans quirúrgic, fins a la preparació d’una taula i la realització d’un cas simulat dirigit a pacients que necessiten atenció al procés quirúrgic utilitzat.

 

No alt text provided for this image

 

Els interessos es tenen en compte per realitzar les pràctiques clíniques als quiròfans de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. És per això que a inicis del curs es demana als alumnes per l’àrea quirúrgica de preferència i aquests poden viure més de prop els casos reals, fet que permet l’adquisició de competències per atendre a la persona durant tot el procés quirúrgic.

Vols aprofundir en el coneixement del procés quirúrgic, la gestió i la seguretat del pacient dins l’àrea quirúrgica? Informa’t d’aquest programa formatiu i fes-te expert dins l’àmbit de la infermeria quirúrgica.