El pròxim 27 i 28 de maig és dura a terme el Congrés Internacional de Fisioteràpia 2022 (FTP 22) que organitza el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC). Dos dies complets en els quals els fisioterapeutes es retrobaran, després de dos anys sense celebrar aquest congrés, per celebrar que la fisioteràpia està més present que mai i té un futur esperançador en la societat.
El congrés reuneix a dos mil fisioterapeutes per parlar de la seva passió i d’allò que els uneix: la Fisioteràpia
En el marc de la trobada, i amb l’objectiu de compartir experiències que ajuden a créixer pel camí de l’evidència científica, es presentaran 3 pòsters científics amb representació de diversos professors permanents i associats de l’Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus; Jordi Calvo Sanz, Juan José García Tirado, Vanessa Rodríguez Salés, Luciana Moizé Arcone i Pol Monné Cuevas. Amb la col·laboració d’altres professionals d’entitats com Hospital Asepeyo Sant Cugat del Vallès, Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi, FREMAP Alcobendas, Hospital Universitari-Mutua de Terrassa i 90 Degrees.
Dos dels pòsters presenten casos clínics de pacients amputats d’extremitat superior. El primer d’ells, amb el títol “Protocolo de entrenamiento mediante electromiografía de superficie en paciente amputado de extremidad superior con prótesis mioeléctrica: A propósito de un caso clínico”, on s’explica l’entrenament que es duu a terme i les diferents fases del tractament previ a la protetització per tindre un correcte maneig protèsic:
El segon pòster mostra la utilitat de la realitat virtual immersiva com a eina per integrar l’extremitat protèsica i millorar la funcionalitat d’aquesta mitjançant jocs; “Aplicabilidad de la realidad virtual inmersiva para el entrenamiento con prótesis mioeléctricas en pacientes amputados de extremidades superiores: “A propósito de un caso clínico”:
El tercer pòster és una revisió sistemàtica amb el títol; “ Indicaciones en el trabajo de fuerza de la musculatura isquiosural tras sutura meniscal de raíz posterior del menisco interno y lesiones de rampa: Revisión Sistemática”, on s’ha pogut concloure la falta de consens en les indicacions postquirúrgiques en referència al treball de la musculatura isquiosural després de reparacions meniscals en les zones esmentades.
Paral·lelament, es podrà visitar la fira comercial amb les últimes novetats tecnològiques de la professió i que inclouran novetats de recerca i desenvolupament (R+D).
T’interessa aquest àmbit i vols aprofundir els teus coneixements en l’atenció al pacient amputat?
Amb la formació del Curs de Rehabilitació Integral del Pacient Amputat d’Extremitat Inferior i Superior aconseguiràs una major autonomia i funcionalitat possible en el conjunt de l’esquema corporal donada la pèrdua de membre/s afecte/s i podràs oferir un seguiment complet des de l’inici del procés fins a la seva completa recuperació.
Recent Comments