Ahir el HUB4T, conjuntament amb la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, va celebrar l’acte d’inauguració de la 2a edició del programa formatiu I-Talent, un curs d’especialització dirigit a afavorir la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual, que compta amb el finançament de la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu i es realitza amb el suport de Fundació Maresme.
El curs, que vetlla per la inclusivitat, innovació i inserció sociolaboral, i que compta amb una formació de 330 hores per a l’ocupació i la inclusió a la universitat, ha estat avaluat de manera favorable en la VI Convocatòria d’ajudes per al desenvolupament de programes universitaris de formació per a l’ocupació impulsada per la Fundació ONCE, en la qual participen més de 30 universitats de tota Espanya.
Hi van participar els 16 estudiants que formaran part del curs i les ponències de la Luz Fernández, cap del centre d’estudis de postgrau i formació contínua de HUB4T, l’Ariadna Manent, directora adjunta de Desenvolupament Estratègic i Organitzacional a Fundació Maresme i l’Ismael Hernández, coordinador acadèmic del curs d’especialització.
Per facilitar els primers contactes entre companys, es va dur a terme una dinàmica de coneixement anomenada “Teixint Relacions”, que consisteix en el fet que cada alumne es presenta i passa un fil de cosir a un company perquè també el coneguem, creant-se al mateix temps nodes relacionals.
A la cloenda, els estudiants van rebre una visita guiada pels espais universitaris i d’empresa de TecnoCampus; Auditori i Foyer, Aules, Incubadora de startups, Biblioteca i la Cafeteria i restaurant.
La formació, que s’impartirà a TecnoCampus de setembre a juny, pretén contribuir a millorar l’ocupabilitat dels joves participants dotant-los de competències tant de caràcter transversal —les habilitats socials i emocionals necessàries per a mantenir interaccions satisfactòries—, com de caràcter específic —els coneixements i habilitats requerits per a l’exercici efectiu de la seva activitat laboral.
El programa incorpora classes magistrals i inclusives amb els graus de salut i empresa, tallers , tutories i pràctiques en empreses. Com a novetat en aquesta edició, també està previst una setmana d’orientació professional als alumnes on visitaran empreses del territori , els continguts desenvolupats a l’aula.
Un element singular és la participació de l’alumne en la comunitat universitària i és per això que el curs inclou classes inclusives amb estudiants universitaris, desenvolupament d’activitats esportives per millorar el desenvolupament personal i l’augment d’autonomia i participació en la vida universitària. Dins de les 330 hores de formació, 120 hores aniran destinades a realitzaran pràctiques laborals a empreses del territori.
Aquest projecte es realitza en col·laboració amb la Fundació Maresme, una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies i estarà coordinat per Ismael Hernández, Doctor en Història Econòmica i professor d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus i coordinador de la Càtedra d’Economia Social.
Recent Comments