Blog

S’inaugura la 2a edició del curs I-Talent al TecnoCampus, dirigit a afavorir la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual

Setembre 30, 2022

Ahir el HUB4T, conjuntament amb la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, va celebrar l’acte d’inauguració de la 2a edició del programa formatiu I-Talent, un curs d’especialització dirigit a afavorir la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual, que compta amb el finançament de la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu i es realitza amb el suport de Fundació Maresme.

El curs, que vetlla per la inclusivitat, innovació i inserció sociolaboral, i que compta amb una formació de 330 hores per a l’ocupació i la inclusió a la universitat,  ha estat avaluat de manera favorable en la VI Convocatòria d’ajudes per al desenvolupament de programes universitaris de formació per a l’ocupació impulsada per la Fundació ONCE, en la qual participen més de 30 universitats de tota Espanya.

 

 

Hi van participar els 16 estudiants que formaran part del curs i les ponències de la Luz Fernández, cap del centre d’estudis de postgrau i formació contínua de HUB4T, l’Ariadna Manent, directora adjunta de Desenvolupament Estratègic i Organitzacional a Fundació Maresme i l’Ismael Hernández, coordinador acadèmic del curs d’especialització.

Per facilitar els primers contactes entre companys, es va dur a terme una dinàmica de coneixement anomenada “Teixint Relacions”, que consisteix en el fet que cada alumne es presenta i passa un fil de cosir a un company perquè també el coneguem, creant-se al mateix temps nodes relacionals.

 

 

A la cloenda, els estudiants van rebre una visita guiada pels espais universitaris i d’empresa de TecnoCampus; Auditori i Foyer, Aules, Incubadora de startups, Biblioteca i la Cafeteria i restaurant.

 

 

La formació, que s’impartirà a TecnoCampus de setembre a juny, pretén contribuir a millorar l’ocupabilitat dels joves participants dotant-los de competències tant de caràcter transversal —les habilitats socials i emocionals necessàries per a mantenir interaccions satisfactòries—, com de caràcter específic —els coneixements i habilitats requerits per a l’exercici efectiu de la seva activitat laboral.

El programa incorpora classes magistrals i inclusives amb els graus de salut i empresa, tallers , tutories i pràctiques en empreses. Com a novetat en aquesta edició, també està previst una setmana d’orientació professional als alumnes on visitaran empreses del territori , els continguts desenvolupats a l’aula.

Un element singular és la participació de l’alumne en la comunitat universitària i és per això que el curs inclou classes inclusives amb estudiants universitaris, desenvolupament d’activitats esportives per millorar el desenvolupament personal i l’augment d’autonomia i participació en la vida universitària. Dins de les 330 hores de formació, 120 hores aniran destinades a realitzaran pràctiques laborals a empreses del territori.

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb la Fundació Maresme, una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies i estarà coordinat per Ismael Hernández, Doctor en Història Econòmica i professor d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus i coordinador de la Càtedra d’Economia Social.