Blog

S’inicia la 2a edició del curs de Rehabilitació integral del pacient amputat d’extremitat inferior i superior

Octubre 25, 2022

El passat divendres 21 d’octubre es va inaugurar la 2a edició del curs de Rehabilitació integral del pacient amputat d’extremitat inferior i superior de TecnoCampus amb 22 estudiants, que milloraran les seves competències com a professionals que atenen el procés de rehabilitació donada la pèrdua del membre afectat.

El curs està adreçat a professionals sanitaris i té l’objectiu de capacitar, aprofundir i actualitzar en els coneixements en l’atenció al pacient amputat oferint un seguiment complet des de l’inici del procés fins a la seva completa recuperació. La formació té una duració de 30 hores, desenvolupades entre els passats 21 i 22 d’octubre i els pròxims 18 i 19 de novembre del 2022.

 

 

Actualment, existeix la necessitat d’equips que tractin al pacient amputat per aconseguir la major autonomia i funcionalitat possible a nivell loco-regional i també global en el conjunt de l’esquema corporal donada la pèrdua del membre/s afecte/s. La rehabilitació del pacient amputat, doncs, haurà de considerar l’ús i utilització i control de la pròtesi per aconseguir el màxim d’independència en les activitats de la vida diària, professional i recreativa.

Els coordinadors de la formació són Dr. Lluis Guirao Cano, metge Adjunt especialista en Medicina Física i Rehabilitació i Dr. Jordi Calvo Sanz, fisioterapeuta.

Lluis Guirao, per la seva part, va fer la benvinguda i va destacar un missatge clau. “El pacient amputat és el més difícil de tractar a una rehabilitació, perquè ha de ser contemplat des d’un vessant multidisciplinari integrant professionals de diferents àmbits sanitaris: medicina, infermeria, psicologia, etc.”