Blog

Bona acollida de curs dels Màsters Oficials de HUB4T-TecnoCampus

Novembre 9, 2022

El passat 7 d’octubre es va celebrar l’acte de benvinguda dels estudiants que han iniciat un màster universitari en TecnoCampus (titulació oficial de la Universitat Pompeu Fabra) durant aquest curs acadèmic 2022-2023.

Un mes després, es coneix de primera mà com ha transcorregut l’inici de curs dels màsters universitaris en Emprenedoria i InnovacióLogística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims i Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva, des de la perspectiva dels seus directors i coordinadors.

 

Giovanni Giusti, director del màster en Emprenedoria i Innovació, explica que, enguany compten amb un grup de 24 estudiants d’11 països diferents: República Txeca, la Xina, Xile, Itàlia, Mèxic, Polònia, Colòmbia, Nicaragua, Països Baixos, Espanya i el Perú.  Ha estat tot un repte poder tenir un grup tan heterogeni després de la dura pandèmia que hem sofert en les anteriors dues edicions del màster.

Durant les tres primeres setmanes de classes ja s’han començat a tocar els temes més importants de les primeres fases de l’emprenedoria, la proposta de valor i el model de negoci, per a poc a poc anar engrandint el coneixement dels estudiants, sobretot relacionat a la implementació de la innovació. No sols s’han realitzat classes teòriques per part dels professors. Els estudiants ja han començat a posar en pràctica tot el que van aprenent gràcies als grups reduïts de seminaris que utilitzen la metodologia Project Based Learning i que es duen a terme en el marc de cada assignatura.

D’altra banda, durant aquestes primeres setmanes, també ha estat possible començar a conèixer grans emprenedors que ens han vingut a visitar per a explicar-nos la seva experiència.

Ressalta Guisti: “Tenim moltes esperances reposades en aquest grup de 24 emprenedors i estem convençuts que sortiran uns projectes molt interessants.”

 

 

Jesús Martínez, director del màster en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, exposa que, amb una trentena d’estudiants de, almenys, 8 nacionalitats, s’ha iniciat la quarta edició del màster.

El divendres 7 d’octubre, va salpar amb bon vent la nostra quarta edició del Màster oficial en Logística, amb un variat grup d’estudiant de 4 continents, on la diferència de perfils, que es complementen entre si, permet crear un grup molt cohesionat on s’establiran sinergies per a obtenir els millors resultats en els seus objectius plantejats.

En aquesta edició, la major part dels estudiants posseeix alguna experiència en el sector logístic o àrees relacionades, en molts casos, independent de la seva carrera inicial universitària, amb la qual cosa el factor de participació dels estudiants enriquirà els debats que se solen tenir a l’aula.

La sessió general va estar a càrrec de HUB4T TecnoCampus i seguidament van realitzar una visita guiada a les instal·lacions tant empresarials com universitària, situades dins del Campus Universitari.

Posteriorment, es va realitzar una sessió inaugural, amb el Director del Màster, Dr. Jesús Martínez Marín, la coordinadora del Màster, Dra Valeria Bernardo, Coordinadora del Màster i la professora Estela Pombo tutora de pràctiques curriculars. Segons Martínez: “Aquest màster és cada vegada més demandat, arribant enguany a rebre més de cent sol·licituds”. Martínez va assegurar, que després d’un ardu procés de selecció, podem comptar ja als nostres estudiants, disposats a començar aquesta aventura acompanyats i guiats per un equip docent compromès amb el bon desenvolupament acadèmic i professional de tots/es els/les nostres estudiants.

 

 

Sara González, coordinadora del màster en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva, expressa que, l’inici de la quarta edició del programa ha estat excel·lent. Els alumnes han posat focus en la primera assignatura del programa: “Bases anatòmiques, fisiològiques i biomecàniques aplicades a l’entrenament personal”.

La formació de “Bases anatòmiques aplicades a l’entrenament personal“, ha anat a càrrec del Dr. Ferran Abat, especialista en traumatologia esportiva i cirurgia ortopèdica, especialment en el tractament i cirurgia de lesions de múscul i tendó, a més de ponent en congressos internacionals. També és fundador i director mèdic de ReSport Clinic, un centre avançat de traumatologia esportiva interdisciplinària a Barcelona.

Ha escrit múltiples articles per a revistes mèdiques internacionals com The American Journal of Sports Medicine o KSSTA – The official journal of ESSKA, així com diversos capítols de llibres sobre traumatologia esportiva.

La suma d’anys d’experiència, recerca i divulgació han fet que la comunitat mèdica li consideri un referent mundial en la tècnica de l’Electròlisi  Ecoguiada (USGET) amb anestèsia.

Abat afirma: “Tinc la convicció que l’esport pot fer d’aquest món un lloc millor, i la meva visió és la d’una comunitat d’esportistes amb sòlids valors i conscient i respectuós amb les capacitats físiques de cadascun, capacitats que es poden potenciar, però sobretot cuidar”.

 

 

Per la part de “Bases fisiològiques aplicades a l’entrenament personal“, el Dr. Jorge Castizo ha format als alumnes en aquest àmbit. Jorge és llicenciat en CAFE en la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Doctor en CAFE per l’INEFC-UB. És màster professional enlaire Rendiment en Esports d’Equip (Fundació FC Barcelona i INEFC Barcelona) i màster oficial en Rendiment Esportiu: Tecnificació i Alt Nivell (INEFC Barcelona). És investigador del Grup de Recerca en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport INEFC-UB. Té diverses publicacions Journal Citation reports i està acreditat per l’AQU.

 

 

Finalment, el Dr. Ventura Ferrer ha estat en responsable de l’ensenyament en “Bases biomecàniques aplicades a l’entrenament personal“. Ell és PhD en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Lleó. Màster enlaire Rendiment (Universitat de Lleó). Màster REPTEN (INEFC Barcelona). Màster de Fisioteràpia (Universitat Gimbernat). Màster en Activitat Física i Salut (INEFC Barcelona). Màster en Activitat Física, Salut i Entrenament Esportiu (Blanquerna). Biomecànic en el centre d’Alt Rendiment del Car de Sant Cugat des del 2004 i membre del grup de Recerca Performance and Health in Sports.

 

Durant les setmanes posteriors s’ha continuat l’aprenentatge a través d’aquesta assignatura, de la mà del Dr. Ferran Abat, amb la formació de bases anatòmiques i de la Dra. Carla Pérez-Chirinos, docent de bases biomecàniques.