Blog

Entrevistem a Erika Colmenero, estudiant del Màster Oficial en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva

Maig 25, 2023

Erika Colmenero Olazabal, una estudiant bilbaïna de 24 anys, ha estat entrevistada sobre la seva experiència com a estudiant del Màster en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva a TecnoCampus.

La seva història és un exemple de perseverança i passió pel món de l’esport i la salut, i de com l’educació superior pot ser una eina valuosa per aconseguir els objectius professionals.

 

Per què has triat aquesta universitat, tenint en compte la distància?

Un dels meus objectius és realitzar un doctorat en acabar el màster, per la qual cosa, quan vaig buscar el meu màster ideal, vaig haver de fer una selecció d’universitats que oferissin màster oficial, i TecnoCampus és una d’elles. A més, té molt bones ressenyes; i com he comentat anteriorment, és una universitat que alguns docents recomanen.

Quins aspectes diferencials té aquest màster, especialitzat en entrenament personal i readaptació esportiva, que no tenen altres?

Per a mi, un dels aspectes a destacar és el format lectiu. La semipresencialitat de cap de setmana permet començar a connectar amb el món laboral i, al mateix temps, continuar estudiant.

D’altra banda, l’equip docent és molt polivalent, ja que inclou professionals del món esportiu i docents referents a nivell nacional. Aquest aspecte fa que el màster es distingeixi de molts altres que simplement ofereixen docents a nivell universitari i no de tot tipus d’àmbits i sectors.

 

En quin moment es troba el teu sector? A quins reptes creus que s’enfronta?

Considero que estem davant d’un moment de canvi, en què entren en joc aspectes importants com les noves tecnologies, les xarxes socials, les noves línies d’entrenament i investigació, etc. Per això, la nostra generació haurà de fer front a diversos reptes i adaptar-se a noves realitats i oportunitats.

Quin ha estat el teu recorregut fins ara?

Pel que fa als estudis, en acabar batxillerat, vaig estudiar el cicle superior d’activitats físico-esportives, ja que no tenia clar quin grau estudiar, si CAFyD o fisioteràpia. Passats uns anys, entenc el perquè dels meus dubtes, ja que són dos graus i àmbits laborals que van de la mà. Finalment, em vaig decantar pel grau de CAFyD, en el qual em vaig especialitzar en l’orientació de salut. Avui dia, estic estudiant el màster d’entrenament personal i readaptació físico-esportiva aquí a Mataró, TecnoCampus, amb la motivació de realitzar un doctorat.

A nivell laboral i professional, he tocat molts sectors, des de treballs en gimnasos com a monitora fitness, instructura d’activitats dirigides, entrenadora personal, etc.; fins a professora de dansa, ballarina i coreògrafa; i també investigadora en un centre hospitalari. Aquest últim ha estat el que m’ha motivat a voler realitzar un doctorat.

En quin moment professional et trobes?

En aquests moments, em dedico a l’entrenament en línia i la dansa, sense deixar de banda l’àmbit acadèmic.

Actualment, visc a Barcelona, on intento ampliar el meu futur com a ballarina, sense deixar de banda l’àmbit esportiu. Precisament per això, he començat amb els entrenaments en línia, ja que és una de les branques que està creixent en aquest moment de canvi al qual ens referíem anteriorment. És una manera d’ajudar a qui ho necessiti, des de qualsevol lloc i de diverses maneres i opcions. A més, em permet configurar un horari laboral personalitzat i poder ballar i estudiar de manera simultània.

Tens clara la teva orientació professional en acabar el màster?

Sí, com vaig mencionar anteriorment, m’agradaria realitzar el doctorat per poder accedir a la docència universitària, a més del meu gran interès per la recerca, especialment en l’àmbit de la salut, concretament en la relació entre l’exercici físic i el càncer. Deixo l’emprenedoria pels valents.

Has rebut assessorament per part del servei de formació permanent o pel director del teu màster? Com va ser aquesta experiència?

És clar. Un altre aspecte destacable de TecnoCampus ha estat la gran acollida que hem tingut i l’assessorament personalitzat que se’ns ha ofert. Personalment, m’he sentit molt recolzada per la universitat.